Project fotografie

Dit project over fotografie is in opdracht uitgevoerd en begon met de volgende oproep:

Voor een kunstproject dat te zien zal zijn tijdens de Beemster Kunstroute 2014 is deelneemster Marieke Greeve op zoek naar foto’s. Het gaat om foto’s die een grote persoonlijke waarde vertegenwoordigen. Denk daarbij aan een soldaat die alle gruwelen van de oorlog doorkomt omdat hij één enkele foto van zijn geliefde bij zich draagt. Voor hem is deze foto “heilig”. De foto vertegenwoordigt namelijk zijn geliefde die er op dat moment niet is. Foto’s die iets vertegenwoordigen wat er niet meer is of waar een bijzonder verhaal achter schuil gaat dragen een enorme waarde met zich mee en naar dit soort foto’s is Marieke opzoek. Het hoeven niet perse foto’s van mensen te zijn er kunnen ook huizen, dieren etc. opstaan, als ze maar een grote persoonlijke waarde vertegenwoordigen.

Marieke kan u niet garanderen dat uw foto ook daadwerkelijk mee zal doen in het werk, ze zal zelf een keuze maken uit alle inzendingen. Ze zal u ook een aantal vragen stellen over uw foto die u t.z.t kunt beantwoorden.

De foto’s zijn uiteindelijk in een installatie opgehangen met het bijbehorende verhaal van de eigenaar te beluisteren via een koptelefoon.